OFFICIEEL: Kompany bouwt al volop aan PL-elftal, Beyer blijft deel van Burnley

OFFICIEEL: Kompany bouwt al volop aan PL-elftal, Beyer blijft deel van Burnley

11-05-2023 10:37

Nooit eerder was een ploeg zo vroeg verzekerd van promotie naar de Premier League als het Burnley FC van Vincent Kompany. Dat levert het voordeel op dat de club zich al volop kan bezighouden met de voorbereidingen op het komende seizoen. In dat opzicht heeft het bestuur Jordan Beyer verlengd aan zich gebonden.

Via haar officiële kanalen heeft Burnley bekendgemaakt dat Beyer een contract voor vier seizoenen ondertekend heeft op Turf Moor. De 22-jarige Duitser was dit seizoen een bepalende pion voor Kompany. Centraal achterin mocht hij 35 keer opdraven in de Championship. In eerste instantie werd Beyer gehuurd van Borussia Mönchengladbach, maar bij de oorspronkelijke onderhandelingen was een aankoopoptie bedongen. Die heeft Burnley nu geactiveerd.

Ook in de Premier League zullen The Clarets dus een beroep doen op Beyer. Voor de verdediger is het hoe dan ook een prachtige jaargang geworden. Niet alleen pakte hij de titel met Burnley, bovendien maakte Beyer in januari het allereerste doelpunt uit zijn professionele loopbaan. "Ik kan momenteel niet gelukkiger zijn", reageert hij op de clubwebsite. "Maandag heb ik de trofee mogen opheffen, we hebben het kampioenschap gewonnen en nu word ik permanent een Claret."