Vanhaezebrouck over Orban en vergelijking Lamkel Zé: “Beetje schandalig”

Vanhaezebrouck over Orban en vergelijking Lamkel Zé: “Beetje schandalig”

05-05-2023 16:16
16

Gift Orban werd door Wim De Coninck vergeleken met woelwater Didier Lamkel Zé (ex-Antwerp, KV Kortrijk). Hein Vanhaezebrouck gaat op een persconferentie vol in de verdediging voor zijn pupil.

HVH vindt de vergelijking schandalig. “Gift is helemaal niet Lamkel Zé, die naam mag je niet gebruiken. Iedereen verdient respect. Didier had fantastische voetbalkwaliteiten maar kwam ook met andere zaken in opspraak. Ik vind het eigenlijk ook een beetje schandalig dat men dit probeert te doen.”

Vanhaezebrouck vindt dat er andere spelers zijn die meer op Lamkel Zé lijken. “In het vorige weekend zag ik ook al twee spelers in Play-Off 1 rondlopen die hetzelfde of zelfs veel meer deden maar daar is nooit de vergelijking gemaakt met die beruchte Kameroense speler.”

Volgens de coach van KAA Gent is alles van de pot gerukt. “Dit is een heel brave gast, een correcte kerel. Dat hij zelf enkele zaken moet aanpakken, dat is een feit. Maar dat staat totaal niet in verhouding tot wat er in het verleden is gebeurd met onze Kameroense vriend”, citeert Het Nieuwsblad.