Club Brugge nam geen risico met 'vervanger Lang': Bekeken door twaalf scouts

Club Brugge nam geen risico met 'vervanger Lang': "Bekeken door twaalf scouts"

04-05-2023 19:18
10

Club Brugge is al begonnen met de voorbereidingen op volgend seizoen en trok onder andere Michal Skoras aan. De Poolse flankaanvaller moet bij Club Brugge het aankomende vertrek van Noa Lang gaan opvangen. Bij Club Brugge had men Skoras ook al even op het lijstje staan.

In een gesprek met de Poolse pers onthult makelaar Tomek Magdziar dat Club Brugge niets aan het toeval overliet bij de komst van Skoras. "Club Brugge was vastbesloten om Michal vast te leggen. Dat bleek uit het feit dat de prestaties van hem werden geanalyseerd door maar liefst 12 scouts van Club Brugge", geeft hij aan.

Uiteindelijk kwam het tot onderhandelingen met Lech Poznan en een bezoek van Skoras bij Club Brugge. "We gingen er de accommodatie bekijken en leerden de geschiedenis van de club. We spraken ook met de belangrijke mensen binnen de club en zij legden ons een sportief plan voor. Dit alles – in combinatie met de speelstijl – deed ons ervan overtuigen dat Club Brugge de goede volgende stap zou zijn", aldus Magdziar.

Bij Club Brugge zal Skoras het aankomende vertrek van Lang moeten opvangen. Al beseft hij ook niet helemaal zeker te zijn van speelminuten. "Je hebt nergens zekerheid dat je meteen in de basis zal staan en hij zal moeten vechten voor een basisplaats. Maar we weten dat ze in Brugge hoge verwachtingen hebben van Michal en hij was hun eerste keuze als flankaanvaller", besluit hij.