Stengs: Qua fans is Antwerp misschien wel de grootste club van België

Stengs: "Qua fans is Antwerp misschien wel de grootste club van België"

29-04-2023 12:30 Laatste update: 13:57
22

Zondagmiddag strijden Royal Antwerp FC en KV Mechelen om de Beker van België. De finale belooft een volksfeest van jewelste te worden. Als het van Calvin Stengs afhangt, mogen de Antwerpse fans het luidst juichen.

Stengs kwam vorige zomer bij Antwerp terecht en is aangenaam verrast door de omvang van de club. De steun van de supporters vindt hij geweldig. "Qua fans is dit misschien wel de grootste club van België", stelt hij bij De Standaard. Dat merkt de Nederlander uiteraard in het stadion, maar eveneens in zijn privé-leven. "Als ik de hond uitlaat, sta ik zo in het centrum en merk ik hoe mensen meeleven."

Antwerp heeft de laatste jaren flinke stappen voorwaarts gezet, waardoor het nu bij de betere clubs in België hoort. Dat is ook Stengs niet ontgaan. "Ik heb wel het gevoel dat ik voor een grote club speel. Qua club staat Antwerp nog niet op het niveau van Ajax, PSV of Feyenoord, maar qua fans wel", is hij lovend over de steun vanuit de tribunes.

Straks zal die onvoorwaardelijke liefde zeker van pas komen op de Heizel. In aanloop naar de finale vragen de andere spelers best geen raad aan Stengs ... "Het is een kans op een eerste prijs in mijn carrière. Ik heb drie keer een bekerfinale meegemaakt en drie keer verloren", onthult hij zijn pijnlijke statistieken. Het valt te hopen voor Antwerp dat Stengs zondagavond anders spreekt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)