Kompany kan de lof niet op over Burnley-uitblinker Benson: Ik was niet verrast

Kompany kan de lof niet op over Burnley-uitblinker Benson: "Ik was niet verrast"

28-04-2023 11:31
3

Burnley FC en Vincent Kompany wisten recent nog een feestje te vieren en slaagden erin om kampioen te worden in The Championship. Daarvoor mocht het onder andere Manuel Benson bedanken, die met enkele sterke prestaties de ploeg over de streep kon trekken.

Benson werd afgelopen zomer voor zo'n vier miljoen euro weggehaald bij Royal Antwerp FC. Met dertien doelpunten en vier assists in 36 partijen mag hij ook terugblikken op een bijzonder goed seizoen. Bij Lancanshire BBC kon Kompany zijn lof dan ook niet op over onze landgenoot.

Zo was Benson in de laatste weken tegen onder meer QPR en Blackburn beslissend voor Burnley. "Hij deed het drie keer op een week. Het was een keuze die me 's nachts wakker hield omdat hij het zo goed heeft gedaan, maar ik ken Benny al heel lang. Ik weet dat hij zijn beste niveau haalt als hij fris is. Ik dacht: ‘heb ik hem te lang laten staan tegen QPR?'", vroeg Kompany zich af.

Uiteindelijk gaf Kompany Benson enkel als invaller minuten tegen Blackburn, maar daarin deed hij het ook goed. "Ik had een gesprek met hem en mijn gevoel was dat Vitinho zich fysiek mocht uitleven en dat Benson nadien schade kon veroorzaken. Je hebt altijd gelijk als je wint, maar ik kan niet zeggen dat ik verrast was. Benny heeft het dit seizoen immers al zo vaak voor ons gedaan", besloot Kompany.