Voormalig Poolse bondscoach Boniek begrijpt transfer Skoras naar Club Brugge niet

Voormalig Poolse bondscoach Boniek begrijpt transfer Skoras naar Club Brugge niet

22-04-2023 15:09
51

Club Brugge staat op het punt om bij Lech Poznan te shoppen en Michal Skoras te halen. De Poolse international verlaat daardoor zijn thuisland voor de Bruggelingen, maar dat begrijpt voormalig Poolse bondscoach Zbigniew Boniek helemaal niet.

Op Twitter werd het nieuws dat Skoras Lech Poznan verlaat voor Club Brugge negatief onthaald door Boniek, die de stap van zijn landgenoot afkeurt. 'Ik begrijp de speler en de club, maar de waarheid is dat hij naar een club gaat die kleiner is dan die waarin hij zit… Dat is jammer', schreef de Pool.

Een uitspraak die verschillende van zijn landgenoten toch niet helemaal begrepen. Zij vinden Lech Poznan, dat in de kwartfinales van de Conference League werd uitgeschakeld door Fiorentina, geen grotere club is dan Club Brugge. Boniek ziet dat echter anders.

De nu 67-jarige Boniek is een grote naam in eigen land en kwam in het verleden als voetballer nog uit voor onder andere Juventus en AS Roma. Daarnaast was hij ook tachtig keer actief voor de nationale ploeg van Polen en in 2002 ook even bondscoach.