Tedesco maakt goede beurt: We zagen vooral een nieuwe schwung

Tedesco maakt goede beurt: "We zagen vooral een nieuwe schwung"

26-03-2023 10:00
29

De Rode Duivels zijn goed begonnen aan hun EK-kwalificatiecampagne. Zweden ging met 0-3 voor de bijl. Imke Courtois zag een veelbelovende prestatie van de Duivels. 

"We moeten altijd blij zijn met een overwinning, maar we zagen vooral een nieuwe schwung, een verfrissende mix van ervaring en nieuw, jong en energiek geweld", aldus Courtois in De Zondag. Dat het nog niet meteen soepel en vertrouwd liep, was te verwachten. Na tien minuten dacht ik ook: zo voorzichtig... Maar Tedesco gaf wild gesticulerend langs de lijn ook snel aan dat hij het anders wilde."

Tedesco maakte dus een goede beurt. "Hij durft ook wel, met de basisplaats van Lukebakio, geen Lavia die we wel hadden verwacht, geen Debast maar Faes centraal achterin... Het viel allemaal goed mee, ook zijn wissels. Hij is in alles duidelijk, ook in zijn communicatie. Achteraf was het ook niet alleen maar een goednieuwsshow. Alleen twijfel ik nog een beetje aan de viermansdefensie."

Dinsdag volgt er nog een oefenwedstrijd tegen Duitsland, waarin Tedesco andere namen gaat proberen. Zo wordt onder meer Koen Casteels aan de aftrap verwacht.