Faes hoopt op kansen onder Tedesco: Had graag meer gespeeld onder Martinez

Faes hoopt op kansen onder Tedesco: "Had graag meer gespeeld onder Martinez"

21-03-2023 15:22
6

Met bondscoach Domenico Tedesco waait er een nieuwe wind bij de Rode Duivels. Er worden flink wat veranderingen verwacht, waaronder in de verdedigende linie. Wout Faes hoopt daarvan te kunnen profiteren.

Met het vertrek van Roberto Martinez besloot ook Toby Alderweireld om te stoppen als Rode Duivel. Dat opent perspectieven voor enkele verdedigers bij de Rode Duivels. Onder andere voor Leicester City-verdediger Faes. "Ik voel me klaar om een kans te krijgen", geeft Faes aan op zijn persconferentie.

Kansen die hij amper tot niet kreeg onder Martinez. "Het is voor mij een voordeel dat er een nieuwe coach is, we gaan niet rond de pot draaie", zegt de verdedger. "Dan moet ik tonen op het veld dat ik die waard ben. Onder Martinez had ik graag meer gespeeld, dat was frustrerend, maar ik heb nooit problemen gemaakt. Het was zelfs leerijk", aldus Faes.

Nu krijgt Faes mogelijk een kans onder Tedesco, al is het nog niet duidelijk of de bondscoach met drie of vier verdedigers zal spelen. "We hebben maandag een korte meeting gehad, maar dat is niet ter sprake gekomen. Met drie of met vier achterin, dat maakt mij niet uit. Hoewel het nog niet veel over tactiek ging, heeft de bondscoach wel kort zijn principes uitgelegd. We gaan, denk ik, hoog en agressief spelen. Dat ligt mij, dat is wel leuk", besluit Faes.