Emotionele Leiva (ex-Liverpool) gooit handdoek in de ring door hartproblemen

Emotionele Leiva (ex-Liverpool) gooit handdoek in de ring door hartproblemen

18 maart - 12:45
0

Lucas Leiva heeft vanwege hartproblemen noodgedwongen zijn carrière als profvoetballer moeten beëindigen. De Braziliaanse middenvelder van Grémio maakte dat nieuws vrijdag zelf wereldkundig op een emotionele persconferentie. 

De 36-jarige Lucas speelde jarenlang voor Liverpool en SS Lazio. In de zomer van 2022 keerde hij terug naar zijn geboorteland Brazilië, waarvoor hij 22 interlands speelde. In december werden er hartproblemen geconstateerd, met als gevolg dat hij drie maanden later besloten heeft te stoppen. 

Lucas koesterde nog hoop op een rentree, maar na nader onderzoek werd vastgesteld dat dit te risicovol zou zijn. De middenvelder besloot om die reden zijn schoenen aan de wilgen te hangen. "Ik wil Grémio bedanken voor de steun die ze me in de afgelopen drie maanden hebben gegeven. Vandaag kondig ik mijn pensioen aan. Dit is een zware tijd voor mij geweest en ik denk dat dit de eerste keer is dat jullie me zien huilen."

Dat zijn voetbalavontuur eindigt bij Grémio, verzacht de pijn. "Ik eindig waar ik hoopte te eindigen, maar niet op de manier waarop ik had gehoopt te eindigen. Ik hoopte dat de situatie zou verbeteren, maar dat is niet gebeurd. Mijn gezondheid komt uiteraard op de eerste plaats."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie