Invaller Lukaku mag met Inter naar de volgende ronde van de Champions League

14-03-2023 23:01
2

Het is Internazionale gelukt om de volgende ronde van de Champions League te halen. De ploeg van trainer Simone Inzaghi hield FC Porto in Portugal op 0-0, waardoor de Italianen na een matig tweeluik van beide partijen naar de kwartfinale gaan. Bij Inter viel Romelu Lukaku in de tweede helft in.

De eerste wedstrijd in Milaan eindigde in 1-0 voor de ploeg van Simone Inzaghi. FC Porto begon nog flitsend met een geweldige schietkans van middenvelder Mateus Uribe, maar verder in de eerste helft was het spelbeeld hetzelfde als in het eerste duel in Milaan. FC Porto had niet heel veel in te brengen en ook Internazionale speelde niet ijzersterk. Toch hadden de Italianen het meest de bal ook in Porto. Uit dat balbezit kwamen een handje vol kleine kansen, maar echt grote mogelijkheden kregen beide ploegen niet.

Na rust werd het spelbeeld nog iets schrijnender. Naast een enkel schot dat gepakt werd door André Onana kwamen er bijna helemaal geen kansen meer. Porto bood simpelweg veel te weinig en daarom werd het lastig.

In de slotfase - met Lukaku ingevallen na 70 minuten - werd het nog ongekend spannend zoals het in de twee wedstrijden nog niet eerder was geweest. Ivan Marcano probeerde het eerst uit een corner, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Denzel Dumfries. Daarna probeerden Marcano en Toni Martinez het nogmaals, maar die raakten de paal en de lat. Uiteindelijk werd het na een rode kaart voor Pepe 0-0 in Estadio Do Dragão, waardoor FC Porto is uitgeschakeld.