'Belgisch AC Milan' kiest steeds meer voor buitenlanders: 'Waren niet nodig'

'Belgisch AC Milan' kiest steeds meer voor buitenlanders: 'Waren niet nodig'

11-03-2023 22:32
13

Marco van Basten ziet een duidelijke verandering in de Serie A. Het valt de oud-spits, die furore maakte bij AC Milan, op dat steeds meer clubs kiezen voor buitenlanders in plaats van Italiaanse spelers.

In de studio van Ziggo Sport is de Serie A het onderwerp van gesprek. Van Basten deelt zijn mening. "Wat ik wel vreemd vind, is dat je bij al die ploegen zo veel buitenlanders ziet. Toen wij daar speelden, waren er zoveel Italianen die goed konden voetballen. Die buitenlanders waren toen niet nodig. Bij elke ploeg moesten er acht of negen Italianen in het veld staan, maar die waren ook allemaal goed."

Van Basten speelde tussen 1987 en 1995 in Italië, toen de wereld er daar nog heel anders uit zag. "Het Italiaanse voetbal was toen ook op zijn top. Maar nu zie je bij elke ploeg maximaal één, twee of drie Italianen. Voor de rest zijn het allemaal buitenlanders. Italië had altijd fantastische nummer 10, een bekende spits en een superlibero of een goede keeper. Dat wordt wel een klein beetje minder."

In Italië spelen er momenteel ook flink wat landgenoten. Zo heeft AC Milan met Aster Vranckx, Alexis Saelemaekers, Charles De Ketelaere en Divock Origi vier Belgen in de rangen. Stadsgenoot Internazionale rekent dan weer op Romelu Lukaku, terwijl ook onder andere Radja Nainggolan en Elias Cobbaut in Italië spelen.