Vertessen (Union) heeft veel geleerd van Gakpo: Beste speler bij PSV

Vertessen (Union) heeft veel geleerd van Gakpo: "Beste speler bij PSV"

09-03-2023 11:12
4

Yorbe Vertessen steekt de loftrompet over Cody Gakpo. De buitenspeler, die door PSV wordt verhuurd aan Union Saint-Gilloise, bewaart mooie herinneringen aan de Liverpool-aanvaller.

Union Sint-Gillis treft in de achtste finales van de Europa League Union Berlin, dat Ajax uitschakelde. Vertessen had een lichte voorkeur voor Manchester United. Het Nieuwsblad legt de Belg voor dat hij dan advies bij Gakpo, die afgelopen weekend met 7-0 won van de ploeg van Erik ten Hag, had kunnen inwinnen. "Cody, die ik beschouw als de beste speler met wie ik bij PSV gespeeld heb, heeft twee keer gescoord."

"Die eerste goal was typisch Cody: naar binnen komen en de verre hoek zoeken. Dat tweede doelpunt was ook prachtig gedaan, het benaderde de perfectie", aldus Vertessen. "Ik ben blij voor hem dat zijn transfer naar Liverpool zo goed is uitgepakt." De aanvaller geeft aan een goede band met Gakpo te hebben. "Cody was iemand die vaak met me sprak om me vertrouwen te geven. Hij gaf me ook vaak advies, hij heeft me veel gesteund."