Belgische Referee Department na rumoer: ''Mogen arbiters niet 'vermoorden'''

Belgische Referee Department na rumoer: ''Mogen arbiters niet 'vermoorden'''

03-03-2023 14:45 Laatste update: 15:21
17

Afgelopen speelronde beging de VAR verschillende arbitrale fouten. Zo zag de VAR bijvoorbeeld de elleboog van Tajon Buchanan over het hoofd tijdens de match tussen KAA Gent en Club Brugge (2-0 in het voordeel van Club Brugge). Toch betekent dat niet dat je een scheidsrechter daardoor onmenselijk mag behandelen, stellen scheidsrechtersbazen Bertrand Layec en Herbert Fandel.

''We begrijpen de emoties'', zei Fandel tegen Het Laatste Nieuws over de uitingen van trainers en spelers wanneer zij zich benandeeld voelden.

''Dat was een grote fout van een jonge ref, zoals een spits die voor open doel mist, en het zou niet mogen gebeuren'', maakte Fandel de vergelijking met scheidsrechter Kevin Van Damme en een voetballer.

''Maar daarom mag je hem nog niet onmenselijk behandelen. We mogen deze ref niet ‘vermoorden’ of toelaten dat we hem ‘vermoorden’'', stelde Fandel, die vindt dat ondanks fouten die gemaakt worden, scheidsrechters nog steeds menselijk moeten worden behandeld.

KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck was bijvoorbeeld furieus na afloop van de match met Club Brugge en stelde dat iemand die zo een fout maakt, niet meer zo mogen fluiten. verschillende andere Jupiler Pro League-spelers en trainers uitte ook hun onvrede fel in de media.