Lokonga en Crystal Palace pakken punt tegen ploeterend Liverpool

Lokonga en Crystal Palace pakken punt tegen ploeterend Liverpool

25-02-2023 22:51 Laatste update: 22:52
1

Liverpool heeft een nieuwe draai om de oren gekregen. De geplaagde ploeg van manager Jürgen Klopp bleef zaterdag op een doelpuntloos gelijkspel steken bij Crystal Palace, waardoor een plek in de top-vier van de Premier League ver weg is.

Liverpool leek even aan de beterende hand door overwinningen op Everton en Newcastle United, maar midweeks volgde een zeperd tegen Real Madrid in de Champions League. Bij Crystal Palace kreeg Albert Sambi Lokonga een basisplek, die Liverpool de betere ploeg zag zijn.

Onder andere Diogo Jota liet zich gelden. Eerst vond hij Crystal Palace-doelman Vicente Guaita op zijn weg, niet veel later eindigde een kopbal op de lat. Dat overkwam ook Jean-Philippe Mateta aan de andere kant. Het was een spaarzaam speldenprikje van de thuisploeg, die zelf in de tweede helft echter ook niet vaak in de problemen kwam. Salah raakte in de 48e minuut nog wel de lat, voor de derde keer in het duel, maar veel meer dwong Liverpool eigenlijk niet af.

Klopp besloot Roberto Firmino daarom in te brengen voor Jota, die even daarvoor een bal op knullige wijze van de voet zag springen. Veel soelaas bood het niet. Gakpo was tien minuten voor tijd nog het dichtst bij een treffer. Salah wist de Nederlander bijna vrij voor Guaita te zetten, maar de keeper was snel uit zijn doel en verijdelde de openingstreffer.

Voor Liverpool is het een nieuwe tik tijdens een bijzonder moeizaam seizoen. The Reds raken steeds verder achterop in de strijd om de Champions League-plaatsen en staan momenteel slechts zevende.