Enkel Vanhaezebrouck kent zijn doelman al: 'Aangescherpte Nardi of herboren Roef?'

Enkel Vanhaezebrouck kent zijn doelman al: 'Aangescherpte Nardi of herboren Roef?'

23-02-2023 11:48
3

KAA Gent staat voor twee belangrijke duels die het seizoen mede zullen bepalen. Donderdagavond probeert het Europees door te stoten tegen Qarabag, zondag wacht Club Brugge in de Slag om Vlaanderen. Wie zal het Gentse doel bewaken? Hein Vanhaezebrouck kent het antwoord al, voor de buitenwacht blijft het speculeren.

De voorbije maanden koos Vanhaezebrouck steevast voor zomeraanwinst Paul Nardi, die de weifelende Davy Roef steeds verder naar de schaduwen verdreef. Die laatste kreeg vorige week echter vanuit het niets een nieuwe kans. Nu ja, vanuit het niets: Nardi had zich in januari en februari zelf op enkele foutjes laten betrappen. In Qarabag mocht Roef zo nog eens zijn handschoenen aantrekken.

Onze landgenoot deed het in het verre Azerbeidzjan ook uitstekend, met onder meer een gestopte strafschop, ook al lag een te korte uittrap van hem aan de basis van de enige treffer. Toch lijkt Roef punten gescoord te hebben. Tegen OH Leuven keerde Nardi echter terug onder de lat. Die hield dan weer de nul. Volgens Het Laatste Nieuws is de Fransman 'aangescherpt' na het mentale spelletje van Vanhaezebrouck. Roef geeft dan weer een 'herboren' indruk na enkele lastige maanden.

Het blijft wikken en wegen, hoewel de meeste statistieken (zoals savepercentage en aantal tegendoelpunten) in het voordeel van Nardi pleiten. 'Nardi is aanwezig, er stáát iemand. Anderzijds verdiént Roef speelminuten én is hij de beste penaltypakker van de twee. Bij deze 1-0-stand zou strafschoppen niet zo'n gek scenario zijn', bedenkt HLN zich.