OFFICIEEL: Dender zet Van Acker op straat, ondanks blessuregolf en 'herstelplan'

OFFICIEEL: Dender zet Van Acker op straat, ondanks blessuregolf en 'herstelplan'

06-02-2023 23:34
2

FCV Dender gaat op zoek naar een andere trainer. Regi Van Acker is maandagavond samen met zijn assistent, Benny Van Polfliet, aan de deur gezet. De ervaren coach betaalt het gelag voor de schabouwelijke resultaten van de voorbije weken. Niettemin beseft het bestuur dat er verzachtende omstandigheden zijn.

Dender heeft de beslissing officieel medegedeeld op de eigen website. De resultaten van Dender vallen al sinds december vies tegen. De Oost-Vlamingen zitten momenteel aan 1 op 21, waardoor ze na een behoorlijke start volledig zijn weggedeemsterd in de stand van de Challenger Pro League. Afgelopen weekend ging het streekduel met Deinze in extremis verloren: 0-1.

Dat was de druppel voor de leiding bij Dender. Nochtans valt op de website te lezen dat Van Acker niet zoveel schuld treft. In de eerste plaats heeft zijn spelersgroep in januari te lijden gehad onder een stevige blessuregolf. Daarnaast waren alle actoren even geleden al rond de tafel gaan zitten om een zogenaamd 'herstelplan' op te stellen. Dat zou over langere termijn heilzaam moeten blijken.

Zo ver zal het echter niet komen voor Van Acker. 'Al snel kwamen management en trainer tot de conclusie dat zij de samenwerking niet konden voortzetten', verklaart Dender enigszins vaagjes. Nu zal het bestuur dus op jacht moeten naar een opvolger. De club staat na 21 speeldagen op plaats negen, met negentien punten.