Lukaku wordt geprezen in Italiaanse pers: “Flitsen van de echte Romelu”

Lukaku wordt geprezen in Italiaanse pers: “Flitsen van de echte Romelu”

06-02-2023 17:00
3

Romelu Lukaku is langzaam maar zeker terug in vorm aan het geraken. De Rode Duivel won zondag de derby tegen AC Milan. De spits van Internazionale werd geprezen in de Italiaanse pers. 

Inzaghi's tactiek om Lukaku pas later in de wedstrijd in het veld te brengen heeft de laatste twee wedstrijden vruchten afgeworpen. Zowel tegen Atalanta als tegen AC Milan liet de Belg een goede indruk na. La Gazetta dello Sport zag een sterke Lukaku in de Milanese derby. "Flitsen van de echte Lukaku", kopten ze op hun website.

"Rennen, beuken en bijna scoren: de Belg toonde tijdens de derby een duidelijke verbetering van zijn conditie", vervolgde het dagblad. "Lukaku blijft groeien, wedstrijd na wedstrijd. En Inter begint er echt in te geloven dat de Belg in de rotatie van Simone Inzaghi kan terugkeren naar zijn beste niveau."

Het doel van de coach is duidelijk: hij wil de Rode Duivel op 100% hebben tegen Porto in de Champions League ronde van 16 op 22 februari. Maar hij zou volgend weekend al in de basis kunnen staan. "De Nerazzurri hebben hem nodig voor de laatste vier maanden van het seizoen, en het reïntegratieproces lijkt eindelijk wat broodnodige continuïteit te hebben. De volgende fase, thuis tegen Sampdoria, kan beslissend zijn."