Grote mentale dip bij KAA Gent? Het geloof was er precies uit

Grote mentale dip bij KAA Gent? "Het geloof was er precies uit"

03-02-2023 21:45
7

KAA Gent hoofdtrainer HeinVanhaezebrouck herkent dat zijn spelersgroep een knauw heeft gekregen na de transfer van talent Ibrahim Salah. De 21-jarige linksbuiten vertrok zeer onverwachts waardoor de club nog moet bijkomen van zijn vertrek.

Zo geeft Vanhaezebrouck aan dat hij zelfs heeft moeten ingrijpen op het trainingscomplex van Gent. “Gisteren heb ik de training moeten stilleggen, omdat het geloof er precies uit was. Bij sommigen speelde het dat zij geen transfer hebben gehad, bij anderen dat zij nog geen duidelijkheid hebben over hun contract”, zo vertelde de trainer aan Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck pareerde deze droefenis met positiviteit. “Zij moeten beseffen dat dit nog altijd de mooiste job ter wereld is. Als team moeten wij weerbaar zijn. Weet je, we gaan Salah’s positiviteit missen. Hij was een echte extraverte speler in een heel introverte groep.”

Vanhaezebrouck begrijpt dat de transfer van Salah voor zes en een half miljoen euro moeilijk te weigeren was. “Ik hoop dat we dankzij deze centen nu beter gewapend zijn voor de toekomst, want daar ligt nog enorm werk op de plank. Ik hoop dat iedereen dat beseft”, besloot de trainer.