'Hoedt terug naar Engeland: Anderlecht vindt akkoord over verdediger'

'Hoedt terug naar Engeland: Anderlecht vindt akkoord over verdediger'

30 januari - 13:18 Laatste update: 13:20
38

Wesley Hoedt gaat RSC Anderlecht binnen afzienbare tijd verlaten. Watford FC is op hoofdlijnen rond met paars-wit over een transfer. Het ziet ernaar uit dat Hoedt tekent voor 2,5 jaar en er wordt gesproken van een transferbedrag van twee miljoen euro.

Hoedt was niet meer de eerste keuze onder trainer Brian Riemer. Een nieuwe uitdaging heeft de Nederlandse centrumverdediger gevonden in Engeland, bij Watford, meldt Voetbal International. Watford komt uit in het Championship en strijdt om promotie naar de Premier League. Het is niet bekend hoeveel geld er met de transfer gemoeid is.

Hoedt was al eerder actief in Engeland. In 2017 nam Southampton FC hem over van SS Lazio voor een bedrag van zestien miljoen euro. In Nederland doorliep Hoedt de jeugdopleiding van AZ. Bij Southampton kwam hij in twee seizoenen maar sporadisch in actie. Hij werd verhuurd aan onder anderen Celta Vigo, Royal Antwerp en zijn oude werkgever S.S. Lazio.

Bij Watford is het perspectief op minuten een stuk groter. De enige linksbenige centrumverdediger Kortney Hause is namelijk geblesseerd.