Wullaert haalt uit na tweede plek Gouden Schoen: “Dat beseffen ze niet”

Wullaert haalt uit na tweede plek Gouden Schoen: “Dat beseffen ze niet”

26-01-2023 21:12
37

Tessa Wullaert eindigde op het Gala van de Gouden Schoen tweede bij de vrouwen. Nicky Evrard won. Net zoals vorig jaar greep de ex-Anderlecht-speelsters aldus net naast de hoofdprijs.

En dat kan Wullaert maar moeilijk verkroppen. "Ik heb het gevoel dat de mensen die moeten stemmen niet beseffen welke statistieken ik heb neergezet. Sommige waren zelfs de beste van de wereld, ik kan onmogelijk beter doen. Dat vind ik frustrerend”, citeert Sporza.

Volgens Wullaert verdiende ze te winnen. "Het voelt onfair aan, alsof ik een stukje waardering niet krijg. Als je deze statistieken bij de mannen neerzet, win je sowieso. Kijk maar naar Onuachu vorig jaar. En als je dan toch niet zou winnen, zou er meer begrip zijn voor de nummer twee."

Wullaert stuurde ook haar kat naar de awardshow. "Ik zal niet ontkennen dat dat voor een deel door de ontgoocheling van vorig jaar komt. Maar het is ook zo dat we met Fortuna voor een drukke reeks staan en ik met een paar kwaaltjes kamp. De coach zei: "Steek het maar op mij, want ik wil niet dat je gaat. Ik heb sowieso een leuke avond gehad gisteren. Nee, ik heb niet gekeken."