'Spitsenruil op gang in Engeland: West Ham strikt Ings, Newcastle laat Woods gaan'

'Spitsenruil op gang in Engeland: West Ham strikt Ings, Newcastle laat Woods gaan'

20-01-2023 15:15

Zowel Nottingham Forest als West Ham United kan de eerstvolgende wedstrijd in de Premier League beschikken over een nieuwe spits. Forest staat op het punt om Chris Wood te presenteren. Hij komt op huurbasis over van Newcastle United. Danny Ings maakt op zijn beurt de overstap van Aston Villa naar West Ham United.

Wood ondergaat op dit moment zijn medische keuring bij Forest, dat dertiende staat. De 31-jarige spits tekende vorig jaar nog voor ongeveer 24 miljoen euro bij Newcastle. Hij was daarmee een van de allereerste topaankopen die het nieuwe tijdperk van de steenrijke Magpies moest inluiden. Wood wist nooit echt te overtuigen onder manager Eddie Howe. In 39 officiële duels voor Newcastle maakte hij vijf doelpunten. 

Ook West Ham United was naarstig opzoek naar doelpunten. The Hammers, die achttiende staan, maakten in negentien duels pas vijftien doelpunten. Ings moet nu uitkomst bieden. Villa ontvangt een slordige 14 miljoen euro voor de voormalig Liverpool-aanvaller. Dat bedrag kan oplopen tot 17 miljoen euro als West Ham degradatie weet te ontlopen.