Na twee jaar heeft Gent Piatkowski toch beet: Misschien blijf ik na de zomer

Na twee jaar heeft Gent Piatkowski toch beet: "Misschien blijf ik na de zomer"

19-01-2023 18:27
2

Met Kamil Piatkowski heeft KAA Gent een nieuwe verdediger beet. De 22-jarige verdediger komt op huurbasis over van Red Bull Salzburg en moet de verdedigende problemen oplossen. Hij kon ook al eerder tekenen voor de Buffalo's.

Bij Het Nieuwsblad onthult de verdediger dat Gent hem eerder al in huis wilde halen. "Twee jaar geleden was er ook al Gentse interesse en dan is het fijn om nu toch die stap te zetten", vertelt Piatkowski, die toen tekende voor RB Salzburg.

Bij de Oostenrijkse club wist hij echter niet door te breken. Al zijn daar volgens Piatkowski verzachtende omstandigheden voor. "Vorig jaar kende ik een moeilijke periode met twee zware blessures: eerst was er die enkelbreuk en dan na de zomer sukkelde ik met een spierblessure. Daardoor was ik nog eens drie maanden out. Het was lastig om terug in het team te komen en daardoor kwam ik minder aan spelen toe", geeft hij aan.

Nu hoopt hij speelminuten te krijgen bij Gent. En ook een definitief verblijf sluit hij, ondanks het gebrek aan een aankoopoptie, niet uit. "Komende zomer zullen we dan wel zien wat er gebeurt. Nu wilde Salzburg me enkel verhuren. Misschien blijf ik ook na de zomer gewoon in Gent. Er is geen optie maar je weet nooit wat er na een half jaar gebeurt", besluit hij.