Vlaams veilinghuis veilt binnenkort gesigneerde voetbalshirts Pelé en Maradona

Vlaams veilinghuis veilt binnenkort gesigneerde voetbalshirts Pelé en Maradona

18-01-2023 13:30
3

Veilinghuis Hammertime heeft twee unieke en gesigneerde shirts in bezit. Het gaat om voetbalshirts van Pelé en Maradona. De shirts gaan op 31 januari de etalage in.

''Onlangs werden we gecontacteerd door een fervente voetballiefhebber uit eigen land'', vertelde Steven Teughels van veilinghuis Hammertime aan Het Nieuwsblad. ''Enkele jaren geleden kon hij de voetbalshirts van Pelé en Maradona op een internationaal forum kopen. Al die tijd kregen ze een opvallende en ingekaderde plaats in zijn leefruimte. Maar met het overlijden van Pelé op 29 december vond hij dat de tijd rijp was om de twee voetbaltruitjes te koop aan te bieden.'' Aldus Teughels over de beweegredenen tot verkoop van de shirts door de eigenaar.

De shirts hebben ieder een geschatte waarde van 12.000 euro. De veiling begint 31 januari met een startprijs van 2.500 euro. De shirts zijn voor de liefhebber ook te bekijken bij Hammertime zelf op maandag 30 januari tussen 12 en 13 uur.

Diego Maradona (60) overleedt en in 2020 en Pelé (82) afgelopen maand. De twee voetballers worden vaak met elkaar vergeken als beste voetballers allertijden. De spelers werden in hun loopbaan allebei wereldkampioen en wonnen vele andere prijzen. Het zal altijd een discussie blijven wie nu de beste was.