Parker blijft geloven in Yaremchuk (Club Brugge): “Hij maakte écht indruk”

Parker blijft geloven in Yaremchuk (Club Brugge): “Hij maakte écht indruk”

12 januari - 18:12
9

Roman Yaremchuk heeft nog indruk kunnen maken na zijn transfer van Benfica naar Club Brugge. Blauw-Zwart legde een recordbedrag van zestien miljoen euro op tafel.

Coach Scott Parker blijft echter geloven in Parker. “Ik ken Roman al van tijdens mijn tijd bij Bournemouth. Ik zag hem spelen in Portugal: hij maakte écht indruk. Dat is ook de reden waarom de club zoveel geld voor hem betaald heeft", citeert Het Nieuwsblad.

Het miljoenenbedrag legt veel druk bij Yaremchuk, weet ook Parker. “Dat bedrag brengt natuurlijk ook een bepaalde druk met zich mee. Hij kent een moeilijk seizoen en kende wat onderbrekingen door blessures. Maar hij kan het: daar ben ik van overtuigd.”

De kwaliteiten van Yaremchuk zijn duidelijk voor Parker. “Er zijn nul procent twijfels omtrent zijn capaciteiten. Roman is een speler die vooruit wil en mij volledig overtuigd heeft in mijn korte periode hier.”

Volgens de Engelsman wordt er te snel geoordeeld. “Er wordt vaak geoordeeld van buitenaf zonder de context te kennen. Dat is vaak moeilijk. Mensen weten niet waarom hij het moeilijk heeft. Hij kwam terecht in een nieuwe omgeving, een nieuwe club, een nieuw systeem. Dat vergt aanpassingen. Moest je op mijn stoel zitten, zou je wél begrijpen waarom Yaremchuk het moeilijk heeft. We gaan hem er door sleuren. Met vertrouwen en hard werk.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie