Leicester-Belgen uitgeschakeld in de League Cup, United verslaat League One-club

10-01-2023 23:11

Manchester United heeft dinsdagavond met duidelijke cijfers gewonnen in de League Cup. United haalde het met 3-0 van Charlton Athletic opzij. Terwijl Newcastle Leicester City uitschakelde.

Manchester United - Charlton Athletic3-0
Kobbie Mainoo mocht zijn basisdebuut maken voor Manchester United en niet de nieuwe aanwinst Jack Butland, maar Tom Heaton stond onder de lat. Manchester United was natuurlijk torenhoog favoriet en dat liet de ploeg ook zien vanaf het begin van de wedstrijd. De ploeg van Ten Hag viel op met veel balbezit, voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang voordat het doelpunt viel voor de thuisploeg. Antony kon met een schitterende uithaal de eerste goal van de wedstrijd binnen krullen.

In de tweede helft ging Manchester United op zoek naar de tweede goal, maar die wilde maar niet vallen. Charlton Athletic kwam er af en toe uit, maar de 1-0 voorsprong bood geen zekerheid voor Ten Hag en zijn manschappen. Uiteindelijk werd het toch nog 2-0. Debutant Fecundo Pellistri gaf de assist en wederom was het Marcus Rashford die af mocht ronden. In de blessuretijd mocht de Engelse aanvaller ook nog eens de 3-0 bijschrijven. Wederom wist de aanvaller dus zijn doelpunten mee te pikken en zorgt hij ervoor dat Manchester United doorgaat naar de halve finale van de League Cup.

Newcastle - Leicester City 2-0
Wout Faes, Timothy Castagne en Youri Tielemans stonden dinsdag in de basis bij Leicester, maar konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong via Dan Burn. Twaalf minuten later besliste Joelinton de partij.