Zulte Waregem zet QR-code en verhaal Zinho Gano in tegen racisme

Zulte Waregem zet QR-code en verhaal Zinho Gano in tegen racisme

10 januari - 16:10
1

SV Zulte Waregem gaat middelen inzetten om de strijd tegen racisme te versterken. Dat gebeurt met een QR-code en spelers die gaan getuigen in scholen. Dat meldt Het Nieuwsblad

Zulte Waregem gaat werken met een QR-code in de Elindusarena, waarmee iedereen via smartphone melding kan maken van racisme. ''Je kan ook defecte toiletten melden, lauwe pintjes, kapotte zitjes, maar dus ook discriminerende boodschappen die je zou opvangen in de tribunes'', vertelde Ciandri Jacques, woordvoerder van Zulte Waregem, die verwees naar het feit dat er geen meldpunt was voor racisme. 

Daarnaast gaat speler Zinho Gano, die zelf slachtoffer was van racisme, langs scholen in Waregem om zijn verhaal te vertellen. ''Ik wil dat de jongeren zich bewust zijn van wat discriminatie, in welke vorm dan ook, kan teweegbrengen bij het slachtoffer'', vertelde Zinho Gano.

Verder krijgen jeugdtrainers workshops over het onderwerp en brengt Waregem via het 'All As One-project' het onderwerp ter sprake bij jongeren door een campagnevideo met jeugdspelers in te zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie