Van der Elst onthult: Vormer moest rondjes lopen bij Club Brugge

Van der Elst onthult: "Vormer moest rondjes lopen bij Club Brugge"

07-01-2023 10:00
40

Voor Ruud Vormer is het verhaal bij Club Brugge afgelopen. De voormalige kapitein van Blauw-Zwart trok naar Zulte Waregem en trok de deur van Club Brugge achter zich dicht. De laatste maanden had hij het ook moeilijk bij de Bruggelingen, weet Franky Van der Elst.

Vormer gaf eerder al aan dat hij met een wrang gevoel terugblikt op zijn laatste maanden bij Club Brugge. Van der Elst is ook niet helemaal tevreden met de manier waarop zijn ex-ploeg de situatie rond Vormer heeft afgehandeld.

"Club Brugge had die zaak anders kunnen aanpakken", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Weet je dat Vormer op training rondjes moest gaan lopen als er elf tegen elf werd gespeeld? Sorry, dat doe je niet", is hij streng.

Ook voormalig bondscoach René Vandereycken zit verveeld met de situatie rond Vormer. "Je kan altijd beslissen om iemand niet meer te laten spelen, maar zeker een ex-kapitein behandel je toch met het nodige respect", geeft hij aan.

Toch zal Vormer nog even terugkeren naar Club Brugge en geeft hij binnenkort in het Jan Breydelstadion de aftrap voor de partij tegen RSC Anderlecht. Bij Zulte Waregem begint hij komende zondag al aan zijn verhaal met een partij tegen KV Mechelen.