Ik kon niet meer normaal door Rotterdam wandelen, shirts volledig uitverkocht...

"Ik kon niet meer normaal door Rotterdam wandelen, shirts volledig uitverkocht..."

03-01-2023 21:12
3

Het zou zomaar kunnen dat 2022 voor altijd het beste jaar uit de carrière van Cyriel Dessers blijft. De goaltjesdief werd Nigeriaans international, verzilverde een transfer naar de Serie A en legde - vooral - een droomparcours af in de Conference League. Die laatste maanden bij Feyenoord blijven een geweldige herinnering. 

Over zijn hoogtepunt van het voorbije boerenjaar hoeft Dessers toch niet al te lang na te denken. "Het bereiken van die finale in Albanië was de climax", verklapt hij bij Het Belang van Limburg. "Vanaf de halve finale tegen Marseille speelden we telkens in heksenketels. In de finale kwam Roma op voorsprong en waarna het de geliefkoosde tactiek van José Mourinho kon spelen", baalt hij nog steeds van de gemiste trofee.

Niettemin houdt Dessers zich eraan om vooral het positieve te onthouden van die memorabele campagne. "Weinig Belgische spelers zullen een Europese finale bereiken. Ik ben nu lid van dat select groepje", bekijkt hij het.

Bovendien heeft het hem tot eeuwige held gebombardeerd bij Feyenoord. "Ik kon in die periode niet meer normaal door Rotterdam wandelen. De shirts met mijn rugnummer en naam waren volledig uitverkocht in de fanshop. Ik kan het nog steeds moeilijk vatten. Ik kreeg veel liefde van het Rotterdamse publiek en die liefde is volledig wederzijds. Ik heb er iets unieks beleefd", beseft Dessers.