Doku voor het eerst echt fit sinds het seizoen 2020-2021: Jaar van de waarheid?

Doku voor het eerst echt fit sinds het seizoen 2020-2021: Jaar van de waarheid?

29-12-2022 10:13
3

Jeremy Doku is in goede vorm teruggekeerd van het WK in Qatar. Doku is sinds 23 oktober steeds in de selectie opgenomen. Zo lang was hij niet gespaard gebleven van blessures sinds het einde van het seizoen 2020-2021.

"In een carrière zijn er altijd ups en downs, maar ik hoop dat ik nu wel genoeg heb afgezien," zei hij vorige maand. DH Sport gelooft dat het WK misschien wel ideaal getimed was voor Doku. Volgens de krant kan het wel eens het jaar van de waarheid zijn voor Doku. De Rode Duivel spendeerde veel tijd met Marc Raquil, een 400m-specialist. "We werkten aan mijn looptechniek, om meer ontspannen te zijn. Als je te abrupt bent, zet je spanning op de spieren. Spanning is slecht voor de spieren", klonk het bij Doku. 

Bruno Genesio, trainer bij Rennes, weet dat hij vanaf nu heel geleidelijk verder moet met zijn 20-jarige vleugelspeler. Hij gaf hem bijvoorbeeld 20 minuten in een vriendschappelijke wedstrijd afgelopen weekend. En de teamgenoot van Arthur Theate slaagde er eindelijk in te doen wat hij tot nu toe dit seizoen nog niet heeft gedaan in een officiële wedstrijd: een doelpunt maken. Alles lijkt erop te wijzen dat het jaar 2023 het jaar kan worden van de echte start. Rennes moet nu vijf wedstrijden spelen in vijftien dagen.