'Félix mogelijk uit de boeken: Benfica kan 127 miljoen ontvangen voor talent'

'Félix mogelijk uit de boeken: Benfica kan 127 miljoen ontvangen voor talent'

27-12-2022 17:12
1

Een recordtransfer lonkt deze winter voor Benfica. Verschillende Europese clubs zijn tegen elkaar aan het opbieden in de strijd om de handtekening van de 21-jarige Enzo Fernández.

Fernández speelt pas sinds afgelopen zomer voor Benfica, maar maakt snel naam. De van River Plate overgekomen middenvelder speelde zich op het WK in de basis bij Argentinië en had een belangrijke rol in de eindzege. Volgens het Portugese A Bola zitten niet nader genoemde La Liga- en Premier League-clubs achter Fernández aan. Het medium weet dat twee clubs bereid zijn om 127 miljoen euro te betalen.

Dat zou Jorge Mendes, zaakwaarnemer van Fernández, aan Benfica-voorzitter Rui Costa hebben laten weten. De Argentijn heeft een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in zijn contract opgenomen en naar verluidt zijn er dus al twee clubs die een hogere transfersom over hebben voor de controleur. Mocht het daadwerkelijk van een transfer komen, kan Fernández het stokje van João Félix overnemen. De Atlético Madrid-aanvaller geldt als duurst uitgaande transfer aller tijden voor Benfica. Félix verkaste in 2019 voor ruim 127 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad.