Mazzu bijt in het zand tegen ex-club Anderlecht: Gelijkspel was logisch geweest

Mazzu bijt in het zand tegen ex-club Anderlecht: "Gelijkspel was logisch geweest"

26-12-2022 23:21
4

Sporting Charleroi versus RSC Anderlecht draaide vooral rond Felice Mazzu, die in zijn eerste duel sinds zijn terugkeer op Mambourg meteen zijn vorige werkgever in de ogen keek. Lange tijd lag een puntendeling op tafel, tot een eigen doelpunt van Adem Zorgane dat er hardhandig af veegde: 0-1. Onverdiend, oordeelt Mazzu.

Hoewel de persoonlijke situatie van de trainer het duel van bijkomende kruiden voorzag, brouwden Charleroi en Anderlecht slappe kost, met nauwelijks doelrijpe mogelijkheden. "Een gelijkspel was logisch geweest", geeft Mazzu zijn kijk op de partij bij Eleven Sports. "Zonder een gebrek aan bescheidenheid of respect, maar op bepaalde momenten waren wij sterker dan de tegenstander. Onze doelman heeft twee ballen moeten stoppen, waaronder voorafgaand aan het doelpunt."

Toch is Mazzu niet te beroerd om werkpunten aan te duiden. "Op aanvallend vlak moeten we wel meer kunnen brengen, dat is zeker waar", klinkt het. Al wil de teruggekeerde trainer vooral het positieve onthouden. "In ieder geval kan ik een compliment uitdelen aan mijn spelers in onze mentaliteit, in onze organisatie, in onze gedrevenheid om onze filosofie te respecteren. Het is niet eenvoudig geweest", verwijst Mazzu onder meer naar enkele ziektegevallen in aanloop naar de wedstrijd. 

Door de nederlaag is de tweede ambtstermijn van Mazzu in Charleroi wel met een sisser gestart. In de rangschikking ligt er alvast nog veel werk op de plank. De Zebra's blijven geparkeerd op een twaalfde stek, met nu al zeven punten achterstand op plaats acht, die recht geeft op deelname aan de Europe Play-Off.