'Suárez luistert naar advies van Messi en bereikt mondeling akkoord'

'Suárez luistert naar advies van Messi en bereikt mondeling akkoord'

24-12-2022 14:10

Luis Suárez is hard op weg naar Gremio. De 35-jarige Uruguayaan heeft een mondeling akkoord bereikt met de Braziliaanse club over een tweejarig contract, melden meerdere media in Zuid-Amerika.

Eerder deze week werd duidelijk dat Suárez een aanbieding van Gremio op zak heeft. Nu zou de aanvaller zijn ja-woord hebben gegeven. Alleen details scheiden hem nog van een overstap naar Brazilië. De voormalig speler van onder meer Liverpool FC en FC Barcelona gaat naar verluidt 3,3 miljoen euro per seizoen verdienen. Gremio zou slechts een derde van dat salaris betalen, sponsoren hoesten de rest op, meldt Globo Esporte.

Datzelfde medium meldt dat Gremio hulp uit onverwachte hoek krijgt in de pogingen om Suárez in te lijven. De Uruguayaan en zijn familie zijn momenteel op vakantie bij kersvers wereldkampioen Lionel Messi, die hem adviseert om op het aanbod in te gaan. 

Gremio promoveerde vorig seizoen vanuit de Série B naar de Série A en wil meteen hoge ogen gooien. Onder meer Lucas Leiva, die bij Liverpool met Suárez samenspeelde, werd al aangetrokken. Suárez keerde in de zomer van 2022 terug bij jeugdliefde Nacional, maar na het kampioenschap vertrok hij weer, zoals afgesproken.