CEO Parys verklaart schrapping zondagslot om 21u: Zo fans beter laten genieten

CEO Parys verklaart schrapping zondagslot om 21u: "Zo fans beter laten genieten"

22-12-2022 16:47
3

De Pro League heeft de vele voetbalsupporters in ons land een vroeg kerstgeschenk bezorgd. Vanaf februari zullen er geen wedstrijden uit de Jupiler Pro League meer plaatsvinden op zondag om 21u. Dat tijdsslot was een doorn in het oog van zowat alle voetbalvolgers. CEO Lorin Parys legt uit hoe en waarom die beslissing tot stand is gekomen.

"De voorbije maanden zijn we in dialoog gegaan met onze fans. We zaten onder meer rond de tafel met de supportersfederatie Belgian Supporters, de SLO’s, verschillende supportersafgevaardigden, de kalendermanager, onze clubs en Eleven Sports", geeft Parys aan op de website van de Pro League. Enkele supporterskringen hadden tijdens de heenronde hard aangedrongen op zulke onderlinge vergaderingen.

Daar is dus meteen een gezond kindje uit geboren geworden. "Samen hebben we afgesproken dat we de fans in het stadion en thuis beter konden laten genieten van onze competitie door het zondagavondslot te vervroegen. Ik vind het belangrijk dat we naar onze fans blijven luisteren, daarom hebben we ook beslist om een permanente dialoog met onze supporters te organiseren", besluit Parys.