OFFICIEEL: Geen België, wel het Canadese CF Montreal voor Losada

OFFICIEEL: Geen België, wel het Canadese CF Montreal voor Losada

21-12-2022 19:15 Laatste update: 19:21
1

Hernan Losada heeft een nieuwe job gevonden bij CF Montreal. De Argentijn keert dan toch niet terug naar België, maar blijft in de MLS aan de slag. Hij is aangesteld als de hoofdcoach van de Canadese club.

Dat kondigde de Canadese club zelf aan via de officiële kanalen. Losada zat zonder job nadat hij vertrok bij DC United, waar hij vooral in zijn eerste seizoen indruk wist te maken. Via technisch directeur Olivier Renard (ex-Standard) heeft de Argentijn nu een nieuwe job in de MLS gevonden.

De ex-trainer van K. Beerschot V.A werd na het ontslag van Felice Mazzu bij RSC Anderlecht ook even genoemd bij zijn voormalige ploeg. De Brusselaars kozen echter voor Brian Riemer, die woensdag aan zijn eerste partij als trainer begint met paars-wit. De Argentijn heeft nu besloten om toch in Noord-Amerika te blijven en opnieuw aan de slag te gaan bij een club uit de MLS.

De voormalige ploeg van onder meer Alessandro Nesta, Didier Drogba en Laurent Ciman (die nu assistent-manager is bij de Canadese ploeg) eindigde vorig seizoen op een achttiende plek in de MLS. Losada moet nu voor betere resultaten gaan zorgen.