'Amrabat vond een dimensie die hem uniek maakt. Hij verrijkt de competitie'

'Amrabat vond een dimensie die hem uniek maakt. Hij verrijkt de competitie'

13-12-2022 21:27
1

Claudio Ranieri steekt de loftrompet over de prestaties van Sofyan Amrabat op het WK in Qatar. De oud-trainer van onder meer Valencia, Chelsea, Juventus en Internazionale spreekt vol lof over Marokko en de 26-jarige ex-middenvelder van Club Brugge in het bijzonder.

"Ik moet bekennen: ik heb een voorliefde voor Marokko sinds het begin van het WK. Ik hoopte dat ze ver zouden komen", zegt Ranieri tegen La Gazzetta dello Sport. "Wat ze nu presteren neemt de vormen van een sprookje aan. Maar als we hun prestaties evalueren, is het duidelijk dat het niets met toeval te maken heeft. Marokko is bovenal een team."

"Ik wil een compliment geven aan de bondscoach", vervolgt de Italiaanse oefenmeester. "Regragui laat Marokko spelen alsof het een clubteam is, niet een nationaal team dat samengesteld is uit spelers met verschillende achtergronden. Kijk naar Amrabat, die ook moeilijke momenten heeft gekend bij Fiorentina. Op zijn positie voor de verdediging vond hij een dimensie die hem uniek maakt. Hij verrijkt onze competitie."

Ranieri prijst de defensieve stabiliteit bij de Leeuwen van de Atlas, die woensdag met Frankrijk strijden voor een plek in de WK-finale. "Hun zeer compacte manier van spelen maakt ze bijna niet te passeren", stelt Ranieri. "Ze kregen slechts één treffer tegen, een eigen doelpunt. Het gevolg is wel dat hun aanvallers soms wat geïsoleerd zijn, waardoor het moeilijker is om gevaarlijk te worden. Maar pas op, onderschat ze niet."