Eerste slachtoffer de laan uitgestuurd na teleurstellend WK van Duitsland

Eerste slachtoffer de laan uitgestuurd na teleurstellend WK van Duitsland

05-12-2022 23:20
1

Oliver Bierhoff is de eerste naam die het veld moet ruimen na het WK-fiasco van Duitsland. De oud-bondscoach van Die Mannschaft heeft de bond verlaten na een dienstverband van vier jaar.

De manager binnen de Duitse voetbalbond had nog een contract tot 2024. Hij was voor de Duitsers erg belangrijk in de aanleg van nieuwe trainingsfaciliteiten. 'Ik heb een intensieve en leuke tijd gehad bij de Duitse voetbalbond. De prestatie van het nationale herenteam in Rusland en Qatar doet me erg veel pijn. Daarom ga ik hier weg met zelfkritiek. De afgelopen jaren hebben we niet voort kunnen bouwen op eerdere succes en hebben we de fans geen reden tot juichen kunnen geven', vertelde Bierhoff in een statement.

De president van de DFB, Bernd Neuendorff, spreekt nog altijd vol lof over de vertrokken bestuurder. 'Ondanks dat de sportieve doelen in de laatste jaren niet werden gehaald, staat hij voor grote momenten bij Duitsland. Hij zal altijd gelinkt worden aan de successen tijdens het WK in Brazilië. In de naam van alle werknemers bij de Duitse bond wil ik Olivier Bierhoff bedanken voor zijn bewezen diensten bij de nationale ploeg.'

Bierhoff werd in 2004 bondscoach van het Duitse elftal. Na zijn ontslag ging hij in 2018 dus weer aan de slag binnen de bond. Duitsland werd op het WK in Qatar roemloos uitgeschakeld in de groepsfase.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie