Rode Duivel Castagne geeft toe: “Kritiek te veel in ons hoofd laten spelen”

Rode Duivel Castagne geeft toe: “Kritiek te veel in ons hoofd laten spelen”

30-11-2022 13:26

De Rode Duivels zitten in een woelige periode. Het loopt niet op het WK en de uitschakeling loert om de hoek. Er moet donderdag gewonnen worden van Kroatië. Timothy Castagne sprak met de pers.

Castagne geeft toe dat de mediaverhalen in de hoofden spelen. "We hebben de kritiek en dergelijke misschien te veel in ons hoofd laten spelen de voorbije dagen. Je stelt jezelf vragen als je zo'n dingen leest. We hebben het vertrouwen een beetje verloren dat we enkele weken geleden en jaren wel hadden. Maar nogmaals: wij weten wat we waard zijn als groep en daar heeft de spelersmeeting veel aan bijgedragen."

Maar toch wil Castagne niets van een crisis weten. "Op een WK moet je als hechte groep voor elkaar door het vuur gaan en dat was in het recente verleden misschien minder het geval. We zitten nu ook niet zo diep als iedereen zegt. We hebben alles in eigen handen. Oké, de eerste matchen gingen niet zoals we het zelf wilden. Maar we zitten ver van de crisis zoals in de media te lezen is”, citeert Het Laatste Nieuws.