Kroatië heeft Luka Modric, maar wij hebben exceptionele Ziyech

"Kroatië heeft Luka Modric, maar wij hebben exceptionele Ziyech"

22-11-2022 19:30
3

Marokko vestigt zijn hoop op Hakim Ziyech in aanloop naar de WK-wedstrijd tegen Kroatië van woensdag. Bondscoach Walid Regraoui van de Leeuwen van de Atlas steekt de loftrompet over de spelmaker van Chelsea.

"Ja, Kroatië is regerend vice-wereldkampioen. En ja, zij hebben ontzettend goede spelers. Maar wij hebben ook topspelers, want wij hebben bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui", vertelde Regraoui dinsdag op de persconferentie, geciteerd door de NOS. Hij verwacht dat de ex-Ajacied het verschil kan maken. "Ziyech heeft exceptionele kwaliteiten. Als hij met vertrouwen speelt, kan hij zich meten met de beste spelers van de wereld."

Regraoui ziet dan ook kansen voor Marokko, hoewel hij beaamt dat Kroatië licht de favoriet is. "Zij hebben Luka Modric, maar wij hebben Ziyech. Ik ben blij dat we hem er weer bij hebben. Het land heeft hem nodig. Het land houdt van hem." Ook aanvoerder Romain Saiss is lovend over Ziyech. "Ziyech is zo belangrijk voor ons. Hij geeft het team iets extra's."

In dezelfde groep nemen de Rode Duivels het woensdag om 20:00 uur op tegen Canada.