Rode Duivels moeten uitkijken voor Canada: De beste aanval ooit

Rode Duivels moeten uitkijken voor Canada: "De beste aanval ooit"

17-11-2022 13:16 Laatste update: 13:18
46

De Rode Duivels spelen op 23 november hun eerste WK-match tegen Canada. Geen kinderspel, weet Tomasz Radzinski. De ex-spits van Anderlecht hoopt dat België de tegenstander niet onderschat. 

"Het collectief is ongelofelijk sterk geworden en is echt gegroeid onder bondscoach John Herdman", zo verklaart Radzinski bij Sporza. "De structuur die hij sinds zijn aanstelling in deze ploeg heeft gestoken, wordt sterker en sterker. Het aanvallende compartiment is het beste dat ik ooit in mijn leven heb gezien. John Herdman, de bondscoach, wil ook aanvallend voetbal spelen en zal nooit de voet van het gaspedaal trekken."

Achterin betalen de Canadezen daar soms wel een prijs voor. "Het grootste probleem of zwakke punt zal de verdediging zijn. Bijna alle spelers die centraal in de defensie spelen, komen uit de Major League Soccer (MLS) in de Verenigde Staten en Canada. Dat is toch nog altijd niet het niveau van de eerste afdelingen hier in Europa."

Bij Canada loopt er heel wat bekend volk rond. Naast wereldster Alphonso Davies (Bayern München) doen ook de namen van Ike Ugbo (ex-KRC Genk), Jonathan David (KAA Gent), Cyle Larin en Tajon Buchanan (allebei Club Brugge) een belletje rinkelen.