Voormalige Club Brugge-pion Danjuma niet naar WK: Mengt zich niet in de groep

Voormalige Club Brugge-pion Danjuma niet naar WK: "Mengt zich niet in de groep"

15-11-2022 15:01
4

De Nederlandse analist Andy van der Meijde weet waarom Arnaut Danjuma niet bij de selectie van het Nederlands elftal zit voor het WK in Qatar. Volgens Van der Meijde heeft het te maken met het karakter van de Villarreal-aanvaller, die zich wat afzijdig zou houden van het groepsproces. 

Danjuma, die tot op heden zes interlands speelde voor Oranje en in het verleden nog uitkwam voor Club Brugge, kreeg vrijdagochtend van Louis van Gaal te horen dat hij thuis mag blijven. Van der Meyde liet zich maandagavond in Veronica Offside uit over de motivatie van de bondscoach. "Danjuma gaat niet mee, omdat het geen speler is die zich in de groep mengt. Het is een jongen die erg op zichzelf is. Daarom is hij thuisgebleven, omdat hij afzijdig is. Dat heeft hij te horen gekregen, van Louis."

Wanneer presentator Wilfred Genee stelt dat het gek is dat als criterium te gebruiken, laat Wesley Sneijder weten de keuze van Van Gaal wel te begrijpen. "Dat is niet gek. Als je buitencategorie bent, wat kan het dan schelen dat je alleen op je kamer zit? Dan had Van Gaal hem echt meegenomen." De aanvaller heeft zelf nog niet gereageerd op de beslissing van de bondscoach. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie