Charleroi-man moet tranen bedwingen na gedrag van eigen fans: Voel me verslagen

Charleroi-man moet tranen bedwingen na gedrag van eigen fans: "Voel me verslagen"

13-11-2022 18:33
2

Het werd zaterdag een dag om snel te vergeten in het Belgisch voetballandschap, met opnieuw heel wat wangedrag van hooligans. Zo werd de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen bij een 1-0 voorsprong stilgelegd na wangedrag van de Charleroi-fans. Frank Defays begrijpt er niets van.

De rasechte Charleroi-man, die de voorbije weken interim-trainer was stond na de partij de pers te word en was zichtbaar aangedaan van het gedrag van zijn eigen fans. Hij kon zijn tranen ook amper bedwingen. "Ik had het gevoel dat de spelers de match in handen hadden", klonk het.

"We verliezen nu drie punten tegen een concurrent voor Play-Off II en dat is heel triest", ging Defays verder. "Ik voel me verslagen, net als de spelers. In de staat waarin ik nu ben, wacht ik eigenlijk niet op jullie vragen", waarna hij het interview afbrak.

Voor Defays was het ook zijn laatste partij als hoofdtrainer. Zo haalde Charleroi trainer Felice Mazzu terug in huis, die het tijdens de WK-break zal overnemen. Defays kwam van 1999 tot 2009 uit voor Charleroi en was ook van 2019 assistent-trainer bij de Carolo's.