Leye vreest helemaal niet bij Zulte Waregem: 'Dit team gelooft niet in degradatie'

Leye vreest helemaal niet bij Zulte Waregem: 'Dit team gelooft niet in degradatie'

09-11-2022 23:00
2


Zulte Waregem speelt in de beker tegen Lommel, maar lijkt zich vooral te richten op de competitie. Het zit nog in een hevige degradatiestrijd, al vreest Mbaye Leye niet voor een slecht einde met Essevee.

Tegen KV Mechelen slaagde Essevee erin om een belangrijk punt te pakken. Voor Leye ook het bewijs dat zijn ploeg dit seizoen de degradatie zal vermijden. "Het punt op Mechelen toont de kracht van deze groep en de club in het geheel", geeft hij aan op de website van Essevee.

"In de eerste helft maakten we te vaak technische fouten en gingen we te laat in de duels, zo is ook het eerste doelpunt van Verstraete ontstaan. Aan de rust hebben we gevraagd om te spelen met het vertrouwen waarmee ze trainen. Dan zie je in de tweede periode een dedicated team dat gelooft in zijn kwaliteiten, in de manier van werken en in het behoud in de hoogste klasse", klinkt het.

Zulte Waregem staat momenteel op de voorlaatste plek in de stand en telt twaalf punten na zestien partijen. Drie minder dan Eupen, dat op een veilige vijftiende plek staat.