Twee rode kaarten, een strafschop en verlies van Standard tegen Eupen

05-11-2022 22:32 Laatste update: 22:38
8

Standard heeft er geen negen op negen van kunnen maken in de competitie. In een partij waarin twee rode kaarten vielen en Eupen een strafschop kreeg won de thuisploeg met 2-0.

In een aangename eerste helft nam Standard al snel het meeste initiatief en ging het op zoek naar dat openingsdoelpunt. Perica en Zinckernagel konden voor gevaar zorgen, maar niet voor een doelpunt. Eupen deed dat via Charles-Cook wel, al werd dat afgekeurd vanwege buitenspel.

Het laatste beetje opschudding kwam er net voor rust, nadat Zinckernagel rood kreeg. De aanvaller miste zijn controle en plantte daarop zijn voet op het been van Paeshuyse, met een uitsluiting tot gevolg.

De tweede helft zorgde niet meteen voor beterschap. Een matig begin, waarin Standard toch het meeste initiatief bleef tonen. De Rouches stond iets na het uur ook tegen tien te voetballen. Na een VAR-ingreep kreeg ook Eupen-speler Deom een rode kaart te zien en stonden beide ploegen weer met een gelijk aantal spelers tegen elkaar te voetballen.

Het leek Standard een boost te geven, maar die was van korte duur. Uiteindelijk scoorde Eupen dan toch een doelpunt vanop de stip en werd het een kwartier voor tijd 1-0. In het slot werd het uiteindelijk nog 2-0 via Gassama.