Extra bewijs van straffe campagne: vijfde keer op zes levert Club 'Man v/d Match'

Extra bewijs van straffe campagne: vijfde keer op zes levert Club 'Man v/d Match'

01-11-2022 22:17
8

Voor groepswinst kwam Club Brugge uiteindelijk nét te kort, maar de campagne in de Champions League 2022-2023 blijft nog steeds bijzonder straf. Niet alleen de collectieve resultaten zetten dat in de verf. Zo hebben de spelers ook individueel bewezen tot de top van Europa te behoren. In Leverkusen was het de beurt aan Casper Nielsen.

Elke CL-wedstrijd opnieuw wordt één speler op het terrein uitgeroepen tot 'Man van de Match'. Om maar te onderstrepen hoe dominant Club geweest is: vijf van haar zes pouleduels heeft Blauw-Zwart die onderscheiding in de wacht gesleept. Op de laatste speeldag van de groepsronde mocht Nielsen die eer in ontvangst nemen. De Deen speelde inderdaad een sterke wedstrijd op de Brugse middenstrook, met veel balrecuperaties.

Club Brugge won in deze groepsfase drie keer en speelde twee maal gelijk. Opvallend is dat de Belgische landskampioen ook in die twee draws de beste speler afleverde. In chronologische volgorde kroonden Abakar Sylla, Ferran Jutglá (2x) en Simon Mignolet zich tot 'Man van de Match'. Nu heeft Nielsen dat mooie rijtje dus vervoegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie