Referee Department fluit Leye terug: 'Strafschop van Standard was terecht'

Referee Department fluit Leye terug: 'Strafschop van Standard was terecht'

31-10-2022 18:25
17

Zaterdag verloor Zulte Waregem thuis met 0-3 van Standard. De Rouches kwamen op voorsprong via een strafschop. Volgens Mbaye Leye had die penalty er nooit mogen komen. Net zoals de VAR en uiteindelijk ook Jonathan Lardot denkt het Professional Refereeing Department daar anders over.

Zulte Waregem had zaterdag enkele kansen om voorsprong te komen tegen Standard, maar liet die liggen. Dat zou Essevee zich na 77 minuten beklagen. Bij een corner voor de bezoekers was Merveille Bokadi net iets sneller op de bal dan Louis Bostyn. De doelman van Zulte Waregem probeerde de meubelen te redden, maar had Bokadi mee.

De scheidsrechter liet eerst doorspelen, maar na een tussenkomst van de VAR ging Lardot de beelden aan de zijkant bekijken. Lardot legde daarna de bal op de stip. "Dit is nooit een penalty, want Bokadi loopt gewoon weg van het doel", sprak Leye na de match. Het Referee Department is een andere mening toegedaan.

'Hij raakt het linkerbeen van Bokadi die neergaat. De scheidsrechter laat verder spelen. De VAR vraagt een ‘on-field review’ en na het bekijken van de beelden geeft de scheidsrechter een strafschop voor Standard. Een correcte beslissing van de VAR en scheidsrechter', beoordeelt het Referee Department de fase.