Kompany ziet Zaroury uitblinken bij Burnley: 'Zeer getalenteerde speler'

Kompany ziet Zaroury uitblinken bij Burnley: 'Zeer getalenteerde speler'

20-10-2022 17:16
2

Vincent Kompany trok deze zomer richting Burnley FC en haalde ook heel wat jongens uit onze competitie in huis. Zo haalde hij onder andere Anass Zaroury weg bij Sporting Charleroi. Onze jonge landgenoot lijkt zich daar nu ook in de basis te gaan werken.

Zaroury krijgt steeds meer speelminuten bij Burnley en maakte de voorbije weken ook flink wat indruk op Kompany. De coach van Burnley heeft ook niets dan lof voor Zaroury. "Het is een speler die ik kende van toen hij veel jonger was", vertelt Kompany bij Burnley Express.

En volgens Kompany past Zaroury ook exact in het systeem dat hij wil spelen bij Burnley. "Kan hij bijvoorbeeld de bal onder druk bijhouden? Ja. Kan hij diepgang brengen zonder bal? Ja. Kan hij een speler één-op-één voorbij. Ja. Werkt hij hard als wij de bal niet hebben? Ik denk dat jullie dat allemaal ook wel hebben gezien. Ja, dus. Hij is een getalenteerde speler", geeft de trainer aan.

De nu 21-jarige Zaroury werd voor vier miljoen euro weggehaald bij Charleroi en kwam tot dusver zeven keer uit voor Burnley. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist. Bij de Engelse club heeft hij nog een contract tot medio 2026.