Braga-fans uiten ongenoegen en rollen spandoek uit in Leuven

Braga-fans uiten ongenoegen en rollen spandoek uit in Leuven

14-10-2022 08:10
2

Het Europa League-duel tussen Union en Braga moest donderdagavond even stilgelegd worden. De Portugese fans gooiden Bengaals vuur op het veld in Leuven en trokken zo de aandacht voor hun spandoek. Daarmee uitten ze hun ongenoegen over een Qatarees investeringsfonds dat een minderheidsaandeel van de club in handen had gekregen.

'Qatarese slavendrijvers niet welkom' was te lezen op het spandoek van de Braga-fans. Daarmee richtten ze zich tot het investeringsfonds dat PSG en Eupen in de portefeuille heeft. Eerder deze week had Braga een minderheidsaandeel van 22% verkocht aan Qatar. Daar waren de Portugese fans dus niet mee opgezet.

Naast de protestactie van de Portugese fans, was er ook een heel boeiende wedstrijd te zien aan den Dreef. In de eerste helft vond Braga drie keer de weg naar doel, maar ook Union wist er drie te maken in 90 minuten. Na het 3-3-gelijkspel blijft Union Saint-Gilloise leider in Groep D met tien punten. Braga is tweede met 7 punten, gevolgd door Union Berlin dat er zes heeft. Malmö behaalde nog geen punten en is laatste.