De 5 van 1B: Herboren Sardella en flitsende Bruggeling

De 5 van 1B: Herboren Sardella en flitsende Bruggeling

10-10-2022 15:45 Laatste update: 22:10
12

Na afgelopen 1B-weekend is RSCA Futures alleen leider in de Challenger Pro League. Jong Genk nam dan weer de rode lantaarn over van Deinze. Dit zijn volgens VoetbalPrimeur.be de vijf uitblinkers van speeldag 8 in 1B.

Thiermo Barry
Bij SK Beveren is Dieumerci Mbokani nog steeds niet speelgerechtigd en is goaltjesdief Daniel Maderner lange tijd out. Een spitsenprobleem heeft Beveren echter niet: bij de Waaslanders loopt er met Thiermo Barry iemand rond die zijn naam geregeld op het scorebord zet. Ook in de 0-3-zege van FCV Dender EH vond de 19-jarige Fransman de weg naar doel. Barry trof twee keer raak en zet zo zijn teller op zes goals in acht matchen voor Beveren. 

Kilian Sardella
In het seizoensbegin probeerde Sardella minuten te maken bij het eerste van RSC Anderlecht. Daar slaagde hij nauwelijks in en werd naar de RSCA Futures doorgeschoven. In 1B heeft de rechtervleugelverdediger een tweede adem gevonden. Nadat hij vorig weekend al trefzeker was tegen SL16 FC, wist Sardella tegen Virton twee keer te scoren. Het Neerpende-product had zo een belangrijk aandeel in de 3-1-zege van RSCA Futures, dat alleen aan de leiding gaat na de nederlaag van Beerschot.

Théo Defourny
RWDM was op speeldag 8 met 2-0 te sterk voor Beerschot, maar het is niet dat de Antwerpenaren niet tot kansen kwamen in het Edmond Machtensstadion. Dat RWDM een clean sheet wist te houden, heeft het vooral te danken aan haar doelman. Defourny pakte, vooral in de tweede helft, uit met enkele knappe reddingen. Grote kansen voor Thibo Baeten, Nôkkvi Thorisson en Ilias Sebaoui geraakten niet voorbij de 30-jarige Fransman. Met dank aan Defourny vat RWDM post in het midden van het klassement op de zesde plaats.

Maxime Delanghe
Na twee nederlagen wist Lierse Kempenzonen nog eens te winnen. Het wist na acht (!) tegengoals in die twee wedstrijden ook nog eens de nul te houden. Lierse won met 2-0 van SL16 FC. Bij de beloften van Standard ontbrak het vaak aan precisie in de afwerking, maar ook de prestatie van Lierse-keeper Maxime Delanghe zorgde ervoor dat Lierse de nul hield. Bij de eerste kans van de wedstrijd pakte de 21-jarige Hallenaar uit met een belangrijke redding op een goed schot van Anisse Brrou. Ook de rest van de wedstrijd stond Delanghe, die zijn opleiding kreeg bij Anderlecht en PSV, op de juiste plaats en dirigeerde hij zijn verdediging naar een clean sheet. 

Romeo Vermant
Als u op zoek bent naar dé uitblinker van speeldag 8 in 1B, schrijf dan maar de naam van Romeo Vermant in drukletters. De zoon van Sven Vermant dirigeerde Club NXT naar een 3-1-zege tegen Jong Genk. Na 37 minuten bediende Vermant met een subtiel hakje Cisse Sandra voor de 1-0. In minuut 67 lukte de 18-jarige spits ook zijn eerste goal van dit seizoen. Tien minuten voor tijd deelde hij dan de genadeslag uit aan Jong Genk. Nadat hij zich knap vrij kapte, plaatste Vermant de bal overhoeks tegen de touwen en ontpopte zich zo tot onberispelijke matchwinnaar. 

Resultaten:
Dender 0-3 SK Beveren
RSCA Futures 3-1 Virton
Deinze 3-0 Lommel SK
RWDM 2-0 Beerschot
Club NXT 3-1 Jong Genk

Tussenstand:
1. RSCA Futures        16
2. Lierse Kempenzonen  15
3. SK Beveren  15
4. Beerschot  13
5. Lommel SK  12
6. RWDM      12
7. Club NXT   10
8. SL16 FC    9
9. Deinze      8
10. Virton     8
11. Dender     7
12. Jong Genk  5

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie