Union-eigenaar Bloom na somber nieuws bij Brighton: Zijn er allemaal kapot van

Union-eigenaar Bloom na somber nieuws bij Brighton: "Zijn er allemaal kapot van"

10-10-2022 13:55
3

Bij Rode Duivel Leandro Trossard en ex-Unionisten Kaoru Mitoma en Deniz Undav zal het even schrikken geweest zijn: hun ploeggenoot Enock Mwepu moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn carrière. De middenvelder van Brighton werd namelijk gediagnostiseerd met een erfelijke hartaandoening.

Dat nieuws meldde Brighton maandag via de clubkanalen. "We zijn er allemaal kapot van", reageert Brightonvoorzitter en Union-eigenaar Tony Bloom in een statement. "Hij en zijn familie hebben een paar traumatische weken achter de rug. Mwepu is genoodzaakt een veelbelovende carrière op zo'n jonge leeftijd af te breken. Als club zijnde gaan we hem veel liefde geven. We gaan hem helpen, zodat hij in alle rust kan nadenken over de volgende stappen in zijn leven." 

Mwepu werd ziek tijdens een vlucht naar Zambia, toen hij aan zou sluiten bij de nationale ploeg. Na een tijdje in een ziekenhuis in Mali keerde de middenvelder terug naar Brighton om verdere testen af te leggen. Deze tests hebben geconcludeerd dat Mwepu een erfelijke hartaandoening heeft. Omwille van zijn eigen veiligheid, werd Mwepu geadviseerd om te stoppen met voetbal. 

Mwepu nam op Twitter afscheid van het voetbal. "Een jongen uit een klein Zambiaans dorpje genaamd Chambishi heeft nieuws te melden", begint hij zijn bericht. "Hij joeg zijn droom na om op het hoogste niveau te voetballen. Door God heeft hij zijn droom waargemaakt en bereikte hij de Premier League. Sommige dromen komen echter tot een einde. Helaas moet ik melden dat mijn schoenen moet ophangen vanwege het medische advies dat ik heb gekregen."