Verbeke richting jonkies van Anderlecht: “Nu aan hen voor volgende stap te zetten”

Verbeke richting jonkies van Anderlecht: “Nu aan hen voor volgende stap te zetten”

27 september - 22:20 Laatste update: 22:27
4

Het onderzoeksbureau CIES vroeg zich af welke ploegen met de jongste teams speelden en kwam nu met de resultaten naar buiten. Bij RSC Anderlecht is de gemiddelde leeftijd RSC Anderlecht 24,17 jaar. Peter Verbeke is daar trots op.

“Deze studie onderstreept het unieke karakter van RSC Anderlecht in België en in Europa en de uitstekende werking van onze opleiding. Het rekruteren van jonge talentvolle spelers zoals Sergio Gómez, Nilson Angulo, Ishaq Abdulrazak en Moussa N’Diaye zal deze trend enkel versterken”, aldus CEO Peter Verbeke op de website van Anderlecht.

Bij Anderlecht krijgen de laatste jaren heel wat talenten hun kans in de A-ploeg. “Het is ook een bewuste keuze dat we dit seizoen voluit kansen geven aan eigen opgeleide spelers als Julien Duranville (16), Noah Sadiki (17), Mario Stroeykens (17), Zeno Debast (18), Kristian Arnstad (19), Killian Sardella (20), Anouar Ait El Hadj (20), Marco Kana (20) en Yari Verschaeren (21).

"Verbeke is trots dat talenten hun kansen krijgen bij Anderlecht, maar de jonkies krijgen van de CEO ook een opdracht mee. “Het is nu aan hen om een volgende stap te zetten, zich te manifesteren als bepalende spelers en samen voor sportief succes te strijden.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie